ایران‌ساخت علیه کرونا؛ دستگاه تب‌سنج طبی غیرتماسی نیاز مراکز مختلف را رفع کرد

ایجاد بحران کرونا موجی از خودباوری را در کشور ایجاد کرد. فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری برای مقابله با بحران به میدان آمدند و هر روز از دل این زیست بوم محصولی «ایران ساخت» تولید شد. «تب سنج طبی غیرتماسی با فناوری مادون قرمز» یکی از محصولات دانش بنیانی است که بومی شد.

همزمان با شیوع کرونا استفاده از تب سنج برای کنترل دمای بدن گسترده شد. محصولی مورد استفاده و کاربردی در  مکان‌هایی که در آنها رفت و آمد زیاد بود. تب سنج‌ها یکی از تجهیزات برای مقابله با کرونا به شمار می‌روند. محصولات با برند چین در بازار به وفور یافت می‌شد تا اینکه اسفند ماه یک شرکت دانش بنیان برای بومی سازی آن اقدام کرد و توانست به دانش فنی ساخت «تب سنج طبی غیرتماسی با فناوری مادون قرمز» دست یابد. محصولی که از نظر کیفیت برتر از برند چینی است.

 

هادی قزاقی مدیر عامل شرکت دانش بنیان سامانه‌های دما نور انرژی سدنا درباره این محصول گفت: با شیوع کرونا در کشور خط تولید این محصول را راه اندازی کردیم و این اقدام خود به اشتغالزایی  شد و در شرایطی که کرونا رکود را به بسیاری از کسب و کارها تحمیل کرد، راه اندازی این خط تولید برای 23 نفر اشتغالزایی به همراه داشت.

وی ادامه داد: تا کنون 3 هزار دستگاه تب سنج به مراکز گوناگونی مانند بیمارستان‌ها، مراکز ورزشی، دانشگاه‌ها عرضه شده است و با تخفیف مناسبی در اختیار مدارس، آموزشگاه‌ها و مساجد قرار می‌گیرد.

 

قزاقی درباره فناوری موجود در این محصول «ایران ساخت» گفت: فناوری موجود در این تب سنج بر پایه مادون قرمز است. امواج به پیشانی فردی که نیاز است دمای بدن او اندازه گرفته شود تابانده می‌شود و با اندازه گیری اختلاف انرژی رفت و برگشت  امواج و پردازش آن اختلاف دما برآورد می‌شود.

 

ورود به بازار سایر کشورها

 «تب سنج طبی غیرتماسی با فناوری مادون قرمز» محصول ایران ساخت که در بازاری که محصولات چینی به وفور یافت می‌شود توانسته است برتری خود را اثبات کند. این محصول تولید داخل با وجود کیفیتی مشابه نمونه‌های خارجی اما با قیمتی کمتر به فروش می‌رسد. این محصول از اواخر اسفند ماه سال گذشته مجوز‌های لازم از سازمان ملی استاندارد را دریافت کرده است و با ثبت در سامانه آی مد مراحل ارزیابی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و گواهی فروش موقت 6 ماهه خود را گرفت. همچنین در 5 بیمارستان تهران دستگاه با حضور 150 بیمار تست شد و در مقایسه با نمونه خارجی سربلند بیرون آمد.

علاوه بر این این شرکت فناور توانسته با ورود به بازارهای بین ‌المللی و مذارکره با کشورهای همسایه از جمله عراق و روسیه نیازهای مربوط به این محصول را تامین کند و قدم بزرگی در راستای اهداف صادراتی خود بردارد.

این شرکت دانش بنیان همچنین تولید ترموستات‌های هوشمند دیجیتالی را بومی کرده است و از سال 93 تا کنون 500 هزار دستگاه را وارد بازار کرده است . فناوری ساخت تب سنج و این ترموستات‌ها بسیار به یکدیگر شبیه است و همین علتی برای دستیابی به فناوری ساخت تب سنج در مدتی کوتاه شد.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  به نقل از ستاد خبری ایران ساخت

پایان پیام/25

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZzZr